Cząber BIO - 10g
Wielozadaniowa i wszechstronna przyprawa o intensywnym, korzennym i dość ostrym smaku!
Ekologiczny cząber o wyjątkowym, intensywnym smaku poleca się głównie jako dodatek do potraw z fasoli i roślin strączkowych. Przyprawia się nim też zupy jarzynowe, kiełbasy, wieprzowinę, baraninę, cielęcinę. Niewielką ilość cząbru możesz dodać również do mizerii i sosów sałatkowych.
Cząber wykazuje liczne właściwości zdrowotne: jest antybakteryjny, przeciwgrzybiczny, przeciwzapalny, przeciwbólowy i przeciwbiegunkowy. Pomaga oczyścić organizm z toksyn. Jest źródłem witaminy C i soli mineralnych. Wspomaga układ pokarmowy i trawienny, łagodzi stany zapalne skóry.
Z cząbru możesz przygotować także zdrowotny napar: jedną łyżkę cząbru zalej jedną szklanką wrzątku, zostaw do zaparzenia na około 25 minut. Następnie przecedź i pij 2 razy dziennie. Napar wspomoże Cię w przypadku przeziębienia i bólu gardła.
Skład: cząber* 100% (*produkt rolnictwa ekologicznego).
Przechowywanie: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacje o alergenach: Produkt jest naturalnie bezglutenowy, ale może zawierać śladowe ilości glutenu ze względu na sprzedaż luzem i obecność w sklepie produktów glutenowych.
Produkt może zawierać: sezam, soję, orzechy oraz gluten.
Kraj producenta: Polska
Certyfikat ekologiczny: PL-EKO-01-001493
Pakowanie: Produkt jest pakowany w papierowe torebki bezpośrednio przed wysyłką zgodnie z Twoim zamówieniem.