Pesto genovese (sos bazyliowy) BIO 130g / Alce Nero
Ekologiczny sos z bazylii.
Tradycyjny włoski dodatek do makaronu prosto ze słonecznej Italii.
Pesto GENOVESE z bazylii firmy Alce Nero.
Ten ekologiczny sos z bazylii to tradycyjny włoski dodatek do makaronu. Należy go jedynie dodać do makaronu, tworząc w ten sposób kompletny włoski posiłek.
Wartości odżywcze znajdziesz w zakładce "Informacje o produkcie".
Wartość odżywcza w 100 g produktu: | |
wartość energetyczna | 1940 kJ / 462 kcal |
tłuszcz | 47 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 6,7 g |
węglowodany | 5,1 g |
w tym cukry | 2,7 g |
błonnik | 1 g |
białko | 4,2 g |
sól | 2,7 g |
Składniki: pasta bazyliowa* (46 %) (bazylia* (41 %), olej słonecznikowy*, sól), olej słonecznikowy*, oliwa z oliwek extra virgin*, ORZECHY NERKOWCA*, SER parmezan Parmigiano Reggiano D.O.P* (2,5 %) (MLEKO krowie*, sól, podpuszczka), SER pecorino* (MLEKO owcze*, podpuszczka, sól), sól, orzeszki piniowe* (0,9 %), czosnek* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Przechowywanie: Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.
Informacje o alergenach: nie zawiera glutenu
Informacja dla wegan: produkt wegański
Waga: 130g
Kraj pochodzenia: Włochy
Certyfikat ekologiczny: IT-BIO-009
Opakowanie: szklany słoik