Budyń o smaku czekoladowym bezglutenowy BIO 40 g / Amylon
Bezglutenowy i ekologiczny budyń o smaku czekoladowym.
To pyszna alternatywa dla tradycyjnego budyniu i odpowiedź na potrzeby osób z dietą bezglutenową.
Budyń "Amylon" o smaku czekoladowym to produkt bezglutenowy, wegański i ekologiczny.
To pyszna alternatywa dla tradycyjnego budyniu i odpowiedź na potrzeby osób z dietą bezglutenową.
Można go przygotować przy użyciu różnych napojów (np. sojowego, ryżowego) lub różnych typów MLEKA (np. owczego, koziego).
Sposób przygotowania:
1. Z ½ litra zimnego MLEKA odlać 350 ml.
2. Dodać 2 łyżki cukru (ok. 40 g) i pozostawić do zagotowania.
3. Do pozostałego MLEKA (150 ml) wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać.
4. Do gotującego się MLEKA wlać rozrobiony z mlekiem budyń, ciągle mieszając jeszcze przez chwilę do zgęstnienia.
Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego spożycia.
Wartości odżywcze znajdziesz w zakładce "Informacje o produkcie".
Wartość odżywcza w 100 g: | |
Wartość energetyczna | 1405 kJ/331 kcal |
Tłuszcz | 2,3 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,4 g |
Węglowodany |
73 g |
w tym cukry | <0,5 g |
Białko | 4,8 g |
Sól | 0,03 g |
Produkt Wegański, Bezglutenowy
Składniki: skrobia kukurydziana*, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu* 20 %.
*certyfikowany składnik ekologiczny
Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed światłem.
Informacje o alergenach: Produkt jest naturalnie bezglutenowy. Nie zawiera soi, mleka, orzechów i innych alergenów.
Kraj produkcji: Czechy
Pochodzenie składników: Rolnictwo UE/ spoza UE
Masa netto: 40 g
Certyfikat ekologiczny: CZ-BIO-001