Rzodkiewka EKO - nasiona na kiełki 30g / 500g - GEO Bavicchi
Kiełki rzodkiewki zaleca się spożywać w okresach przeziębień z powodu dużej zawartości witaminy C.
Maja bardzo wyraźny smak.
Kiełki rzodkiewki mają bardzo wyraźny smak i wysoką zawartość witaminy C. Dlatego zaleca się spożywanie jej w okresach przeziębień. Może mieć działanie wykrztuśne. Ponadto rzodkiewka znana jest ze swoich właściwości wzmacniających tkanki mięśniowe.
W promieniach pędów rzodkiewki powstają jasnobiałe włosy, których nie należy mylić z pleśnią!
Kiełki Bavicchi:
Organiczne nasiona na kiełki GEO firmy Bavicchi są pozyskiwane z upraw przyjaznych środowisku, w których nie stosuje się chemicznych środków ochrony i nawozów sztucznych. Ich jakość jest poddawana kontroli i potwierdzona certyfikatem.
Jak wysiewać:
Namocz nasiona na 10 godzin i usuń połamane. Wypłucz je dokładnie i umieść na zestawie do kiełkowania.
Jeśli używasz kiełkownicy z tacami upewnij się, że nasiona są równomiernie rozrzucone.
Zwilżaj nasiona wodą 2-3 razy dziennie.
Przed spożyciem należy je umyć.
Przechowywanie: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia: Włochy
Certyfikat ekologiczny: IT BIO 014
Waga opakowania: 30g/500g
Wstępne kiełkowanie: po 4-6 dniach