Czerwona kapusta EKO - nasiona na kiełki 12g / 300g - GEO Bavicchi
Czerwona kapusta EKO - nasiona na kiełki 12g / 300g - GEO Bavicchi

Czerwona kapusta EKO - nasiona na kiełki 12g / 300g - GEO Bavicchi

Kiełki kapusty czerwonej zawierają działające ochronnie na komórki związki siarki, a także większe ilości selenu i witaminy C w porównaniu do kapusty białej.

Wzmacniają układ odpornościowy i nerwowy oraz chronią organizm przed nowotworami.

Waga
Obecnie brak na stanie
7,77 zł
Brutto


 


Kiełki czerwonej kapusty są bardzo bogate w substancje odżywcze. Do najważniejszych należą związki siarki działające ochronnie na komórki. Występują w stężeniu do 50 razy wyższym niż w dojrzałym warzywie.

Kiełki te zawierają większe ilości selenu i witaminy C w porównaniu do kapusty białej. Stanowią bogate źródło witamin A, B, C, E, H, K, PP oraz żelaza, magnezu, wapnia, potasu, siarki, jodu, manganu i litu. Za sprawą zawartych w nich antyoksydantów wzmacniają układ odpornościowy i nerwowy. Dzięki sulforafanowi chronią organizm przed nowotworami.

W smaku są łagodniejsze i delikatniejsze od kapusty brokułowej. Mają purpurowo-czerwone pąki.

Są doskonałym składnikiem sałatek, ale ożywią kolorystycznie każde inne danie.


Kiełki Bavicchi


Organiczne nasiona na kiełki GEO firmy Bavicchi są pozyskiwane z upraw przyjaznych środowisku, w których nie stosuje się chemicznych środków ochrony i nawozów sztucznych. Ich jakość jest poddawana kontroli i potwierdzona certyfikatem.


Jak wysiewać:


Namocz nasiona na 10 godzin i usuń połamane. Wypłucz je dokładnie i umieść na zestawie do kiełkowania. Jeśli używasz kiełkownicy z tacami upewnij się, że nasiona są równomiernie rozrzucone. Lepiej nie kiełkować ich w słoiku.

Podlewaj 2-3 razy dziennie, aż zaczną kiełkować.

Gotowe kiełki można przechowywać w lodówce przez kilka dni, wtedy nadal będą rosnąć.

Przed spożyciem należy je umyć.

KS0242


Przechowywanie: 
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Kraj pochodzenia: Włochy

Certyfikat ekologiczny: IT BIO 014

Waga opakowania: 12g/300g

Śluzowate: Nie

Temperatura: 21

Wstępne kiełkowanie: po 4-6 dniach

No reviews

Klienci, którzy zakupili ten produkt, kupili również:

Produkt dodany do ulubionych