Ciecierzyca EKO - nasiona na kiełki 90g / 500g - GEO Bavicchi
Ciecierzyca EKO - nasiona na kiełki 90g / 500g - GEO Bavicchi

Ciecierzyca EKO - nasiona na kiełki 90g / 500g - GEO Bavicchi

Kiełki ciecierzycy są bogate w witaminy, aminokwasy oraz żelazo, wapń, cynk i potas. Są szczególnie wskazane w dietach wysokobiałkowych, dają poczucie sytości i zmniejszają apetyt. 

Maorzechowy posmak.

Waga
Ostatnie sztuki w magazynie
22,68 zł
Brutto

 


Kiełki ciecierzycy
bogate w witaminy, aminokwasy oraz żelazo, wapń, cynk i potas.

szczególnie wskazane w dietach wysokobiałkowych, dają poczucie sytości i zmniejszają apetyt.

Przy kiełkach ciecierzycy trzeba zwrócić uwagę na czas kiełkowania, który wynosi 3-4 dni. Potem nasiona stają się już na tyle mączne, że nie powinna pojawić się pleśń.

Przejęta z kuchni Wschodu zasada mówi, że kiełki ciecierzycy, zanim zostaną skonsumowane, powinny być parowane, ale tylko przez kilka minut,
aby zapobiec uszkodzeniu przez temperaturę enzymów i witamin. Ta prosta technika wzmacnia smak roślin strączkowych i zapewnia lepszą strawność.

Mają one lekko orzechowy posmak. Dobrze komponują się w daniach z kurkumą oraz imbirem. Można dodawać je do sałatek, świetnie nadają się także na pastę.


Kiełki Bavicchi!


Organiczne nasiona na kiełki GEO firmy Bavicchi są pozyskiwane z upraw przyjaznych środowisku, w których nie stosuje się chemicznych środków ochrony i nawozów sztucznych. Ich jakość jest poddawana kontroli i potwierdzona certyfikatem.


Jak wysiewać:

Namocz nasiona na 10 godzin i usuń połamane. Dobrze wypłucz je pod wodą i umieść na kiełkownicy. Upewnij się, że są równomiernie rozłożone.

Podlewaj 2-3 razy dziennie.

Ta odmiana nasion uwielbia rosnąć w torebce do kiełkowania.

Gotowe kiełki można przechowywać w lodówce przez kilka dni, wtedy nadal będą rosnąć.

Przed spożyciem kiełki należy umyć.



KS0233


Przechowywanie: 
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Kraj pochodzenia: Włochy

Certyfikat ekologiczny: IT BIO 014

Waga opakowania: 90g/500g

Śluzowate: Nie

Temperatura: 21

Wstępne kiełkowanie: po 4-6 dniach

No reviews

Klienci, którzy zakupili ten produkt, kupili również:

Produkt dodany do ulubionych