Ciecierzyca EKO - nasiona na kiełki 90g / 500g - GEO Bavicchi
Kiełki ciecierzycy są bogate w witaminy, aminokwasy oraz żelazo, wapń, cynk i potas. Są szczególnie wskazane w dietach wysokobiałkowych, dają poczucie sytości i zmniejszają apetyt.
Mają orzechowy posmak.
Kiełki ciecierzycy są bogate w witaminy, aminokwasy oraz żelazo, wapń, cynk i potas.
Są szczególnie wskazane w dietach wysokobiałkowych, dają poczucie sytości i zmniejszają apetyt.
Przy kiełkach ciecierzycy trzeba zwrócić uwagę na czas kiełkowania, który wynosi 3-4 dni. Potem nasiona stają się już na tyle mączne, że nie powinna pojawić się pleśń.
Przejęta z kuchni Wschodu zasada mówi, że kiełki ciecierzycy, zanim zostaną skonsumowane, powinny być parowane, ale tylko przez kilka minut,
aby zapobiec uszkodzeniu przez temperaturę enzymów i witamin. Ta prosta technika wzmacnia smak roślin strączkowych i zapewnia lepszą strawność.
Mają one lekko orzechowy posmak. Dobrze komponują się w daniach z kurkumą oraz imbirem. Można dodawać je do sałatek, świetnie nadają się także na pastę.
Kiełki Bavicchi!
Organiczne nasiona na kiełki GEO firmy Bavicchi są pozyskiwane z upraw przyjaznych środowisku, w których nie stosuje się chemicznych środków ochrony i nawozów sztucznych. Ich jakość jest poddawana kontroli i potwierdzona certyfikatem.
Jak wysiewać:
Namocz nasiona na 10 godzin i usuń połamane. Dobrze wypłucz je pod wodą i umieść na kiełkownicy. Upewnij się, że są równomiernie rozłożone.
Podlewaj 2-3 razy dziennie.
Ta odmiana nasion uwielbia rosnąć w torebce do kiełkowania.
Gotowe kiełki można przechowywać w lodówce przez kilka dni, wtedy nadal będą rosnąć.
Przed spożyciem kiełki należy umyć.
Przechowywanie: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia: Włochy
Certyfikat ekologiczny: IT BIO 014
Waga opakowania: 90g/500g
Śluzowate: Nie
Temperatura: 21
Wstępne kiełkowanie: po 4-6 dniach