Koper EKO - nasiona na kiełki 13g / 150g - GEO Bavicchi
Koper ma właściwości detoksyfikujące, a ponadto jest bardzo bogaty w potas.
Kiełki mają niepowtarzalny smak prawdziwego warzywa. Będą świetnym uzupełnieniem każdej sałatki.
Koper jest znany z właściwości detoksyfikujących i jest bardzo bogaty w potas.
Kiełki mają niepowtarzalny smak prawdziwego warzywa.
Całkowite kiełkowanie kopru zwykle ma miejsce po 12-13 dniach. Ważne jest, aby się nie zniechęcać i zwilżać nasiona 2, a nawet 3 razy dziennie.
Koper będzie świetnym uzupełnieniem każdej sałatki. Mieszki z nasionami można bezpiecznie spożywać razem z kiełkami.
Kiełki Bavicchi:
Organiczne nasiona na kiełki GEO firmy Bavicchi są pozyskiwane z upraw przyjaznych środowisku, w których nie stosuje się chemicznych środków ochrony i nawozów sztucznych. Ich jakość jest poddawana kontroli i potwierdzona certyfikatem.
Jak wysiewać:
Namocz nasiona na 10 godzin i usuń połamane. Wypłucz je dokładnie i umieść na zestawie do kiełkowania. Jeśli używasz kiełkownicy z tacami upewnij się, że nasiona są równomiernie rozrzucone. Lepiej nie kiełkować ich w słoiku.
Podlewaj 2-3 razy dziennie, aż zaczną kiełkować.
Przed spożyciem należy je umyć.
Przechowywanie: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia: Włochy
Certyfikat ekologiczny: IT BIO 014
Waga opakowania: 13g/150g
Śluzowate: Nie
Temperatura: 21
Wstępne kiełkowanie: po 4-6 dniach