Fasola Adzuki EKO - nasiona na kiełki 90g / 400g - GEO Bavicchi
Kiełki Adzuki - bogate w aminokwasy i witaminy, zwłaszcza w żelazo, wapń i witaminę B2 (niacyny).
Szczególnie polecane kobietom w ciąży ze względu na dużą zawartość kwasu foliowego i brak właściwości wzdymających.
Kiełki Adzuki są bogate w aminokwasy i witaminy, zwłaszcza w żelazo, wapń i witaminę B2 (niacyny).
Polecane kobietom w ciąży ze względu na dużą zawartość kwasu foliowego, a przy tym brak właściwości wzdymających. Ponadto wspomagają leczenie chorób nerek i trzustki.
Kiełki wyjątkowo chrupiące i bogate w błonnik i wodę. W smaku przypominają fasolkę Mung. Aby je trochę zmiękczyć, można je chwilę pogotować na parze. Nadają się jako dodatek do zup, sałatek oraz past rybnych. Same w sobie doskonale pasują do aperitifów i napojów.
Kiełki Bavicchi:
Organiczne nasiona na kiełki GEO firmy Bavicchi są pozyskiwane z upraw przyjaznych środowisku, w których nie stosuje się chemicznych środków ochrony i nawozów sztucznych. Ich jakość jest poddawana kontroli i potwierdzona certyfikatem.
Jak wysiewać:
Namocz nasiona na 10 godzin i usuń połamane. Dobrze wypłucz je pod wodą i umieść na kiełkownicy. Upewnij się, że są równomiernie rozłożone.
Podlewaj 2-3 razy dziennie.
Ta odmiana nasion najlepiej radzi sobie w torebce do kiełkowania.
Przed spożyciem kiełki należy umyć.
Przechowywanie: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia: Włochy
Certyfikat ekologiczny: IT BIO 014
Waga opakowania: 90g/400g
Wstępne kiełkowanie: po 3-4 dniach