Fasola Adzuki EKO - nasiona na kiełki 90g / 400g - GEO Bavicchi
Fasola Adzuki EKO - nasiona na kiełki 90g / 400g - GEO Bavicchi
Fasola Adzuki EKO - nasiona na kiełki 90g / 400g - GEO Bavicchi
Fasola Adzuki EKO - nasiona na kiełki 90g / 400g - GEO Bavicchi

Fasola Adzuki EKO - nasiona na kiełki 90g / 400g - GEO Bavicchi

Kiełki Adzuki  - bogate w aminokwasy i witaminy, zwłaszcza w żelazo, wapń i witaminę B2 (niacyny).

Szczególnie polecane kobietom w ciąży ze względu na dużą zawartość kwasu foliowego i brak właściwości wzdymających.

Waga
Dostępny produkt z innymi opcjami
7,77 zł
Brutto


 


Kiełki Adzukibogate w aminokwasy i witaminy, zwłaszcza w żelazo, wapń i witaminę B2 (niacyny).

Polecane kobietom w ciąży ze względu na dużą zawartość kwasu foliowego, a przy tym brak właściwości wzdymających. Ponadto wspomagają leczenie chorób nerek i trzustki.

Kiełki wyjątkowo chrupiące i bogate w błonnik i wodę. W smaku przypominają fasolkę Mung. Aby je trochę zmiękczyć, można je chwilę pogotować na parze. Nadają się jako dodatek do zup, sałatek oraz past rybnych. Same w sobie doskonale pasują do aperitifów i napojów.


Kiełki Bavicchi
:

Organiczne nasiona na kiełki GEO firmy Bavicchi są pozyskiwane z upraw przyjaznych środowisku, w których nie stosuje się chemicznych środków ochrony i nawozów sztucznych. Ich jakość jest poddawana kontroli i potwierdzona certyfikatem.


Jak wysiewać:

Namocz nasiona na 10 godzin i usuń połamane. Dobrze wypłucz je pod wodą i umieść na kiełkownicy. Upewnij się, że są równomiernie rozłożone. 

Podlewaj 2-3 razy dziennie.

Ta odmiana nasion najlepiej radzi sobie w torebce do kiełkowania.

Przed spożyciem kiełki należy umyć.

KS0281


Przechowywanie: 
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Kraj pochodzenia: Włochy

Certyfikat ekologiczny: IT BIO 014

Waga opakowania: 90g/400g

Wstępne kiełkowanie: po 3-4 dniach

No reviews

Klienci, którzy zakupili ten produkt, kupili również:

Produkt dodany do ulubionych