Rzeżucha EKO - nasiona na kiełki 35g / 350g - GEO Bavicchi
Rzeżucha EKO - nasiona na kiełki 35g / 350g - GEO Bavicchi
Rzeżucha EKO - nasiona na kiełki 35g / 350g - GEO Bavicchi
Rzeżucha EKO - nasiona na kiełki 35g / 350g - GEO Bavicchi

Rzeżucha EKO - nasiona na kiełki 35g / 350g - GEO Bavicchi

Kiełki rzeżuchy są bogate w witaminy A, B, C i D oraz żelazo, fosfor, wapń, potas i jod. Wspomagają odporność organizmu. Wpływają korzystnie na stan naszej cery, włosów i paznokci.

Mają one charakterystyczny zapach i pikantny smak.

Waga
Ostatnie sztuki w magazynie
7,69 zł
Brutto

 


Kiełki rzeżuchy
ze względu na bogate wartości odżywcze poleca się spożywać szczególnie w okresach, kiedy trudno o pełnowartościowa warzywa, gdyż spomagają odporność organizmu.


Zasłużenie znalazły zastosowanie w wielu dietach oczyszczających i odchudzających. Wpływają korzystnie na stan naszej cery, włosów i paznokci.
Pędy rzeżuchy są szczególnie bogate w witaminy A, B, C i D. Ponadto zawierają żelazo, fosfor, wapń, potas i jod.

Mają charakterystyczny zapach i pikantny smak.

Najlepiej jeść je na surowo gdyż gotowanie pozbawia ją znacznej ilości wartościowych składników. Kiełki rzeżuchy będą świetnym uzupełnieniem niemal każdej sałatki, dodadzą smaku kanapce, twarożkowi, jajecznicy czy omletowi. W wielu potrawach mogą zastąpić posiekaną natkę pietruszki czy koperek, jednak ze względu na ostry posmak lepiej dodawać je z umiarem.


Kiełki Bavicchi!


Organiczne nasiona na kiełki GEO firmy Bavicchi są pozyskiwane z upraw przyjaznych środowisku, w których nie stosuje się chemicznych środków ochrony i nawozów sztucznych. Ich jakość jest poddawana kontroli i potwierdzona certyfikatem.


Jak wysiewać:

W przypadku nasion rzeżuchy nie jest konieczne namaczanie: nasiona powinny być lekko zwillżone i od razu ułożone na tacce. Należy trzymać je z dala od źródeł światła do czasu, aż pojawią się pierwsze liście. Zwilżać je 1-2 razy dziennie niewielką ilością wody. Pędy są gotowe do spożycia po 4-5 dniach.
Można je przechowywać w lodówce przez tydzień.

Przed spożyciem kiełki należy umyć.

KS0232


Przechowywanie: 
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Kraj pochodzenia: Włochy

Certyfikat ekologiczny: IT BIO 014

Waga opakowania: 35g/350g

Wstępne kiełkowanie: po 4-5 dniach

No reviews

Klienci, którzy zakupili ten produkt, kupili również:

Produkt dodany do ulubionych