Syrop z agawy bezglutenowy BIO 330g / 660g
Syrop z agawy stosowany jest jako substancja słodząca. Jest on doskonałą alternatywą dla białego cukru. Łatwo się rozpuszcza, a jego konsystencja przypomina płynny miód.
Syrop z agawy to popularny zamiennik cukru, jest od niego słodszy, posiadając jednocześnie niższy indeks glikemiczny.
Posiada przyjemny smak, porównywalny z miodem. Polecany jest do wypieków, deserów, a także jako polewę do lodów, gofrów, naleśników.
Skład: syrop z agawy* 100 %
*produkt pochodzący z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznych
Wartości odżywcze znajdziesz w zakładce "Informacje o produkcie".
Wartość odżywcza w 100 g |
|
Wartość energetyczna | 1326 kJ / 312 kcal |
Tłuszcz | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 78 g |
w tym cukry | 69 g |
Błonnik | 0 g |
Białko | 0 g |
Sól | 0,02g |
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacja o alergenach: nie zawiera glutenu
Informacja dla wegan: produkt wegański
Kraj producenta: Polska
Kraj pochodzenia składników: Meksyk
Certyfikat ekologiczny: EAN 5907814660329
Waga: 330/660 g
Opakowanie: plastik