Kozieradka EKO - nasiona na kiełki 35g / 300g - GEO Bavicchi
Kiełki o intensywnym i nieco ostrym smaku, przypominają aromat orientalnych przypraw.
Są bogate w witaminę E, fosfor, potas, magnez, siarkę i żelazo.
Kozieradka należy do rodziny Leguminosae. Jej kiełkowanie jest szybkie, a kiełki można spożywać już po 3-4 dniach.
Ma intensywny i nieco ostry smak, przypomina aromat orientalnych przypraw. Jest jednym z głównych składników, które składają się na curry. Ma skład chemiczny bardzo podobny do oleju wątrobowego.
Kiełki są bogate w witaminę E, fosfor, potas, magnez, siarkę i żelazo.
Znakomicie komponują się smakowo z innymi gatunkami, takimi jak lucerna i koniczyna.
Kiełki Bavicchi!
Organiczne nasiona na kiełki GEO firmy Bavicchi są pozyskiwane z upraw przyjaznych środowisku, w których nie stosuje się chemicznych środków ochrony i nawozów sztucznych. Ich jakość jest poddawana kontroli i potwierdzona certyfikatem.
Jak wysiewać:
Namocz nasiona na 10 godzin i usuń połamane. Dobrze wypłucz je pod wodą i umieść na kiełkownicy. Upewnij się, że są równomiernie rozłożone.
Podlewaj 2-3 razy dziennie.
Przed spożyciem kiełki należy umyć.
Przechowywanie: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia: Włochy
Certyfikat ekologiczny: IT BIO 014
Waga opakowania: 35g/300g