Płatki drożdżowe nieaktywne bezglutenowe 150g - Pięć Przemian
Płatki drożdżowe - nieaktywna forma drożdży.
Charakteryzują się wysoką zawartością błonnika pokarmowego i są doskonałym źródłem białka.
Płatki drożdżowe nieaktywne.
Płatki drożdżowe powstają przez poddanie ich odpowiednim procesom co sprawia, że mają one całkowicie inne właściwości niż drożdże piekarskie i suszone. Powstaje produkt przypominający nieco bułkę tartą, o delikatnym, serowo-orzechowym smaku.
Zadaniem płatków drożdżowych jest odtworzenie smaku charakterystycznego dla nabiału. Ich uniwersalność czyni je zamiennikiem parmezanu w kuchni włoskiej, elementem burgerów i past kanapkowych, czy też namiastką JAJEK w roślinnym majonezie.
Charakteryzują się wysoką zawartością błonnika pokarmowego.
Są doskonałym źródłem białka, dlatego też odgrywają istotną rolę w diecie wegańskiej.
Wartości odżywcze znajdziesz w zakładce "Informacje o produkcie".
Wartość odżywcza w 100 g: | |
Wartość energetyczna | 1443 kJ/343 kcal |
Tłuszcz | 4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,7 g |
Węglowodany |
21 g |
w tym cukry | 0,2 g |
Białko | 45 g |
Błonnik | 22 g |
Sól | 0,1 g |
Produkt Wegański, Bezglutenowy
Składniki: nieaktywne płatki drożdżowe 100 %
Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej.
Informacje o alergenach: Produkt bezglutenowy, może zawierać orzechy.
Kraj producenta: Polska
Masa netto: 150g
Certyfikat ekologiczny: PL-EKO-07