Czekolada creamy z migdałami i solą BIO 50g - COCOA
Wegańska czekolada o kremowej konsystencji z chrupiącymi migdałami oraz nutą soli.
Propozycja dla miłośników słonego karmelu.
Wegańska surowa czekolada firmy COCOA o kremowej konsystencji z chrupiącymi migdałami oraz nutą soli.
Czekolady COCOA są w 100% vegańskie, nie zawierają glutenu, laktozy, oleju palmowego oraz cukru. Słodzone są nektarem z kwiatów palmy koksowej, naturalnym słodzikiem o karmelowym smaku. Nazywany cukrem kokosowym oraz jedną z najzdrowszych substancji słodzących.
Wartości odżywcze znajdziesz w zakładce "Informacje o produkcie".
Wartość odżywcza w 100 g: | |
Wartość energetyczna | 2612kJ / 630 kcal |
Tłuszcz | 51 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 26 g |
Węglowodany |
32 g |
w tym cukry | 32g |
Białko | 9,2 g |
Błonnik | 5,6 g |
Sól | 0,45 g |
Składniki: Cukier kokosowy*, tłuszcz kakaowy*, migdały* 24%, nieprażone ziarno kakao*, sproszkowany miąższ kokosowy*, sól himalajska <1%, wanilia Bourbon*
– zawartość masy kakaowej minimum 47%.
* składniki pochodzące z upraw ekologicznych.
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacje o alergenach: produkt bezglutenowy, może zawierać orzechy
Kraj producenta: Polska
Kraj pochodzenia składników: rolnictwo spoza UE
Waga: 50g
Certyfikat ekologiczny: PL-EKO-09
Opakowanie: tektura, folia z celulozy (kompostowalna)