Koszyk
W Twoim koszyku nie ma więcej produktów
- Lucy
- Przepisy
- 1 polubień
- 952 odwiedzin
- 0 komentarzy
Składniki:
- 3-4 marchewki
- 2 pietruszki
- mały kawałek selera
- pół pora lub cebuli
- 2 liście kapusty
- 2/3 szklanki kaszy jęczmiennej perłowej lub gryczanej nie palonej
- 2 liście laurowe
- 2 kulki ziela angielskiego
- kilka kulek pieprzu
- olej (dowolny)
- sól
- lubczyk
- pokrzywa i podagrycznik wedle uznania (ok 2 garści )
- ok. 1,3-1,5 l
Warzywa ścieramy na tarce, kapustę i por/cebulę drobno kroimy. Lekko podduszamy na oleju, dodajemy przyprawy, kaszę i gotujemy. Pod koniec gotowania dodajemy posiekaną pokrzywę i podagrycznik.
Komentarze (0)