Trufelki ze śliwkami i daktylami

Mam ochotę na .... coś słodkiego, czary mary i już jest: proste, sycące i bardzo smaczne TRUFELKI 

Składniki na 20 trufelków:

    • pół szklanki śliwek kaliforniskich (bez pestek)

    • pół szklanki daktyli (bez pestek)

    • 1 szklanka orzechów pekan

    • pół szklanki kakao (można dodać nieznacznie mniej)

    • 3 – 4 łyżki syropu klonowego lub golden syrupu lub miodu

Do obtoczenia:

    • roztopiona czekolada, kakao lub cukier puder

Przygotowanie:

Wszystkie składniki umieścić w malakserze i zmiksować, do rozdrobnienia i połączenia się składników. Z masy uformować kulki wielkości niedużego orzecha włoskiego, schłodzić. Obtoczyć w kakao.

Kategorie

Komentarze (0)

Brak komentarzy w tej chwili
Produkt dodany do ulubionych