Łuski babki jajowatej sproszkowane BIO 150 g - Bio Planet
Łuski babki jajowatej. Sproszkowane i pochodzące z ekologicznych upraw.
Ekologiczne łuski babki jajowatej sproszkowane.
Bardzo wartościowe z uwagi na wysoką zawartość błonnika pokarmowego. W połączeniu z wodą tworzą żel. Mogą stanowić dodatek do zagęszczania zup i sosów jak również do koktajli, owsianek czy musli.
Zalecane spożycie: Należy spożywać nie więcej niż 5 łyżeczek dziennie i zachować ostrożność w podawaniu dzieciom. Podczas spożywania sproszkowanych łusek zalecane jest picie dużej ilości płynów.
Wartości odżywcze znajdziesz w zakładce "Informacje o produkcie".
Wartości odżywcze w 100 g produktu: | |
wartość energetyczna | 776 kJ / 193 kcal |
tłuszcz | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
węglowodany | 2,5 g |
w tym cukry | 0 g |
błonnik | 88 g |
białko | 1,4 g |
sól | 0,3 g |
Produkt Wegański, Bezglutenowy
Składniki: łuski babki jajowatej (Plantago ovata)* sproszkowane 100 %.
*certyfikowany składnik ekologiczny
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacja o alergenach: produkt bezglutenowy
Kraj produkcji: Polska
Kraj pochodzenia składników: Indie
Certyfikat ekologiczny: PL-EKO-07
Waga: 150 g