Makaron (semolinowy razowy) świderki BIO - 100g
Uwielbiasz włoskie makarony? Ten produkt z certyfikowanej pszenicy ekologicznej będzie w sam raz dla Ciebie!
Dla miłośników włoskiej kuchni, którzy cenią jej wykwintność i autentyczność makaron firmy Alce Nero będzie wyborem doskonałym. Polskie "świderki" a włoskie "fusilli" świetnie nadadzą się do dań z sosami, a także jako dodatek do sałatek lub zjadane solo.
Produkt jest wytwarzany z semoliny z ekologicznej pszenicy pełnoziarnistej i pochodzi z rolnictwa ekologicznego.
Jest polecany weganom i wegetarianom ze względu na brak jajek w składzie.
Sposób gotowania: Zagotuj 1,5 l osolonej wody na 100 g makaronu, możesz dodać łyżkę oleju. Do gotującej się wody powoli wrzucaj makaron, tak aby nie przerwać procesu gotowania. Zamieszaj i gotuj do miękkości, al dente 11 min. Odcedź, przelej wodą i zajadaj.
Skład: semolina z pszenicy durum pełnoziarnista (certyfikowany składnik ekologiczny).
Wartości odżywcze znajdziesz w zakładce "Informacje o produkcie".
Wartość odżywcza w 100 gr: | ||
Wartość energetyczna | 1506 kJ / 355 kcal | |
Tłuszcz | 1,4 g | |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,30 g | |
Węglowodany | 71 g | |
w tym cukry | 1,0 g | |
Błonnik | 5,4 g | |
Białko | 12 g | |
Sól | 0 g |
Przechowywanie: Przechować w suchym i chłodnym miejscu, z dala od światła słonecznego.
Informacje o alergenach: produkt zawiera gluten
Informacja dla wegan: produkt wegański
Kraj pochodzenia składników: Włochy
Certyfikat ekologiczny: PL-EKO-07-07904
Pakowanie: Produkt jest pakowany w papierowe torebki bezpośrednio przed wysyłką.