Makaron (semolinowy razowy) świderki BIO - 100g
Makaron (semolinowy razowy) świderki BIO - 100g

Makaron (semolinowy razowy) świderki BIO - 100g

Uwielbiasz włoskie makarony? Ten produkt z certyfikowanej pszenicy ekologicznej będzie w sam raz dla Ciebie!

Ostatnie sztuki w magazynie
2,00 zł

21,00 zł za kg

Brutto

 


Dla miłośników włoskiej kuchni, którzy cenią jej wykwintność i autentyczność makaron firmy Alce Nero będzie wyborem doskonałym. Polskie "świderki" a włoskie "fusilli" świetnie nadadzą się do dań z sosami, a także jako dodatek do sałatek lub zjadane solo.

Produkt jest wytwarzany z semoliny z ekologicznej pszenicy pełnoziarnistej i pochodzi z rolnictwa ekologicznego.

Jest polecany weganom i wegetarianom ze względu na brak jajek w składzie.


Sposób gotowania:
Zagotuj 1,5 l osolonej wody na 100 g makaronu, możesz dodać łyżkę oleju. Do gotującej się wody powoli wrzucaj makaron, tak aby nie przerwać procesu gotowania. Zamieszaj i gotuj do miękkości, al dente 11 min. Odcedź, przelej wodą i zajadaj.


Skład: semolina z pszenicy durum pełnoziarnista (certyfikowany składnik ekologiczny).


Wartości odżywcze 
znajdziesz w zakładce "Informacje o produkcie".

ZW0232-100
Wartość odżywcza w 100 gr:
Wartość energetyczna 1506 kJ / 355 kcal
Tłuszcz 1,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone  0,30 g
Węglowodany 71 g
w tym cukry  1,0 g
Błonnik 5,4 g
Białko 12 g
Sól 0 g

Przechowywanie: Przechować w suchym i chłodnym miejscu, z dala od światła słonecznego.

Informacje o alergenach: produkt zawiera gluten

Informacja dla wegan: produkt wegański

Kraj pochodzenia składników: Włochy

Certyfikat ekologiczny: PL-EKO-07-07904

Pakowanie: Produkt jest pakowany w papierowe torebki bezpośrednio przed wysyłką.

No reviews

Klienci, którzy zakupili ten produkt, kupili również:

Produkt dodany do ulubionych