Makaron (semolinowy) świderki BIO - 100g
Wyśmienity makaron o prostym składzie - sycący, a jednocześnie lekki i pożywny.
Semolina, z której zrobiony jest makaron sprawia, że jest on lekki i dobrze przyswajalny przez organizm. Zawiera mniej tłuszczu, a więcej witamin i składników mineralnych niż zwykła mąka pszenna. Wytwarzany jest ze składników z certyfikowanych upraw ekologicznych.
Wspaniały jako baza dla dań kuchni włoskiej i nie tylko. Podawaj z sosami, w sałatkach. Zjadaj na słono lub na słodko z owocami.
Skład: semolina z pszenicy durum (100%)
Sposób przygotowania: zagotuj 1,5 l osolonej wody na 100 g makaronu. Wsyp makaron tak, żeby nie przerwać wrzenia. Zamieszaj i gotuj do miękkości ok. 13 min, al dente 11 min.
Wartości odżywcze znajdziesz w zakładce "Informacje o produkcie".
Wartość odżywcza w 100 g produktu: | |
Wartość energetyczna | 1474 kJ / 351 kcal |
Tłuszcz | 1,1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g |
Węglowodany | 73 g |
w tym cukry | 3,1 g |
Błonnik | 2,9 g |
Białko | 11 g |
Sól | 0 g |
Przechowywanie: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od światła słonecznego.
Informacja o alergenach: produkt zawiera gluten
Informacja dla wegan: produkt wegański
Kraj pochodzenia składników: Włochy
Certyfikat ekologiczny: PL-EKO-07-07904
Pakowanie: produkt jest pakowany w papierowe torebki bezpośrednio przed wysyłką.