Mąka kasztanowa bezglutenowa BIO - Bio Planet - 100 g
Ekologiczna mąka kasztanowa otrzymywana jest z kasztanów jadalnych. Nie zawiera glutenu.
Mąka z kasztanów jadalnych posiada teksturę najbardziej zbliżoną do mąki pszennej, dlatego jest najbardziej uniwersalnym jej zamiennikiem.
Jest bogata w składniki odżywcze, takie jak witamina C, witamina B6, foliany, żelazo i magnez.
Zastosowanie: Może być wykorzystywana do wypieku chleba, ciast, naleśników, makaronów, zagęszczania sosów, zup.
Skład: mąka kasztanowa* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Wartości odżywcze znajdziesz w zakładce "Informacje o produkcie".
Wartość odżywcza w 100 g: | |
Wartość energetyczna | 1540kJ / 365kcal |
Tłuszcz | 3,7 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,6 g |
Węglowodany |
72 g |
w tym cukry | 22 g |
Błonnik | 11 g |
Białko | 5,8 g |
Sól | 0,03 g |
Przechowywanie: Produkt należy przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.
Informacje o alergenach: Produkt jest naturalnie bezglutenowy, ale może zawierać śladowe ilości glutenu ze względu na sprzedaż luzem i obecność w sklepie produktów glutenowych.
Produkt może zawierać: sezam, soję, orzechy oraz gluten.
Kraj pochodzenia: Włochy
Certyfikat ekologiczny: PL-EKO-07
Pakowanie: Produkt jest pakowany w papierowe torebki bezpośrednio przed wysyłką.