Cukier trzcinowy Demerara BIO - 100g
Wyśmienity, karmelowy posmak i duże połyskujące kryształki to cechy, które wyróżniają cukier trzcinowy Demerara!
Nazwa cukru pochodzi od miejsca w którym zaczęto go produkować - Damerara to dawna kolonia holenderska w Gujanie.
Cukier trzcinowy Demerara to cukier nierafinowany, co oznacza, że w procesie produkcji nie oddzielono od niego melasy. Pochodzi z upraw ekologicznych, położonych z dala od terenów przemysłowych. Jest wolny od nawozów sztucznych, pestycydów i hebricydów.
Najczęściej stosowany do słodzenia napojów, deserów i wypieków. Dobrze komponuje się ze smakiem kawy i kakao. Jego wyjątkowy aromat sprawi, że dodając go jako przyprawę do dań wytrawnych, uzyskasz ciekawy smak.
Cukier ten nie posiada żadnych witamin, jednak znajdziemy w nim śladowe ilości minerałów: selenu, wapnia, fosforu i fluoru.
Należy spożywać go z umiarem. Jest dobrym wyborem dla osób prowadzących zdrowy tryb życia i mających ochotę na odrobinę słodkości.
Skład: cukier trzcinowy brązowy Demerara* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Wartości odżywcze znajdziesz w zakładce "Informacje o produkcie".
Wartość odżywcza w 100 g: | |
Wartość energetyczna | 1700kJ / 400 kcal |
Tłuszcz | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany |
100 g |
w tym cukry | 97 g |
Błonnik | 0 g |
Białko | 0 g |
Sól | 0 g |
Przechowywanie: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacje o alergenach: Produkt jest naturalnie bezglutenowy, ale może zawierać śladowe ilości glutenu ze względu na sprzedaż luzem i obecność w sklepie produktów glutenowych.
Produkt może zawierać: sezam, soję, orzechy oraz gluten.
Kraj pochodzenia: Paragwaj, Brazylia, Indie, Tajlandia, Kolumbia
Certyfikat ekologiczny: PL-EKO-07-14975
Pakowanie: Produkt jest pakowany w papierowe torebki bezpośrednio przed wysyłką.