Cukier trzcinowy Demerara BIO - 100g
Cukier trzcinowy Demerara BIO - 100g

Cukier trzcinowy Demerara BIO - 100g

Wyśmienity, karmelowy posmak i duże połyskujące kryształki to cechy, które wyróżniają cukier trzcinowy Demerara! 

1,40 zł

14,00 zł za kg

Brutto

 

Nazwa cukru pochodzi od miejsca w którym zaczęto go produkować - Damerara to dawna kolonia holenderska w Gujanie. 

Cukier trzcinowy Demerara to cukier nierafinowany, co oznacza, że w procesie produkcji nie oddzielono od niego melasy. Pochodzi z upraw ekologicznych, położonych z dala od terenów przemysłowych. Jest wolny od nawozów sztucznych, pestycydów i hebricydów.

Najczęściej stosowany do słodzenia napojów, deserów i wypieków. Dobrze komponuje się ze smakiem kawy i kakao. Jego wyjątkowy aromat sprawi, że dodając go jako przyprawę do dań wytrawnych, uzyskasz ciekawy smak.

Cukier ten nie posiada żadnych witamin, jednak znajdziemy w nim śladowe ilości minerałów: selenu, wapnia, fosforu i fluoru. 

Należy spożywać go z umiarem. Jest dobrym wyborem dla osób prowadzących zdrowy tryb życia i mających ochotę na odrobinę słodkości. 


Skład: cukier trzcinowy brązowy Demerara* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)


Wartości odżywcze 
znajdziesz w zakładce "Informacje o produkcie".

ZW0027-100
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna 1700kJ / 400 kcal
Tłuszcz 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany

100 g

w tym cukry   97 g
Błonnik 0 g
Białko 0 g
Sól   0 g

Przechowywanie: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Informacje o alergenach: Produkt jest naturalnie bezglutenowy, ale może zawierać śladowe ilości glutenu ze względu na sprzedaż luzem i obecność w sklepie produktów glutenowych.

Produkt może zawierać: sezam, soję, orzechy oraz gluten.

Kraj pochodzenia: Paragwaj, Brazylia, Indie, Tajlandia, Kolumbia

Certyfikat ekologiczny:  PL-EKO-07-14975

Pakowanie: Produkt jest pakowany w papierowe torebki bezpośrednio przed wysyłką.

No reviews
Produkt dodany do ulubionych