Tahini (masło / pasta sezamowa) BIO 180g / BIOFOOD
Tahini - znakomity dodatek do deserów, smarowania pieczywa lub jako słodka nuta Twojego ulubionego sosu.
Masło sezamowe Tahini Bio to produkt o szerokim zastosowaniu. Najprościej użyć go jako smarowidło do kanapek. Sprawdzi się również jako baza sosów do mięsa lub warzyw. Świetnym pomysłem będzie dodanie go do makaronu. Komponuje się ze smakami słodkimi i słonymi, dlatego daje wiele możliwości zastosowania.
Tahini posiada wiele cennych właściwości - pozytywnie wpływa na układ krążenia i układ pokarmowy. Jest cennym źródłem białka, a także wapnia, magnezu i żelaza.
Skład: miazga ziarna sezamowego* 100% (certyfikowany składnik ekologiczny)
Wartości odżywcze znajdziesz w zakładce "Informacje o produkcie".
Wartość odżywcza w 100 g produktu: | |
wartość energetyczna | 2785 kJ / 674 kcal |
tłuszcz | 61,2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 9,2 g |
węglowodany | 2,6 g |
w tym cukry | 2,4 g |
białko | 24,8 g |
sól | 0,025 g |
Przechowywanie: Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Uwagi producenta: Produkt może zawierać orzechy, sezam.
Informacja dla wegan: produkt wegański
Kraj produkcji: Polska
Certyfikat ekologiczny: PL-03-001216-22-P0
Opakowanie: słoik
Waga: 180g