- -10%
Sos sojowy TAMARI 50% mniej soli bezglutenowy BIO 250ml / 500ml LIMA
Bezglutenowy sos sojowy Tamari to uniwersalna przyprawa o wspaniałych właściwościach zdrowotnych.
Tamari to sos sojowy tradycyjnie stosowany jest do uwydatniania smaku potraw tj. duszone mięsa, zupy, makarony, smażone warzywa, dressingi i marynaty. Tworzy doskonałe połączenie z octem lub winem ryżowym, imbirem, czosnkiem, musztardą i pieprzem.
Sos sojowy ma wiele właściwości zdrowotnych między innymi: poprawia odporność jelit, zwiększa wydzielanie soków żołądkowych i pomaga w trawieniu.
Dodatkową zaletą jest obniżona o 25% zawartość soli!
Skład: woda, SOJA*, sól morska (10,3 %), alkohol*, Aspergillus oryzae (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Wartości odżywcze znajdziesz w zakładce "Informacje o produkcie".
Wartość odżywcza w 100 ml: | |
Wartość energetyczna | 405 kJ / 96 kcal |
Tłuszcz | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany |
5,3 g |
w tym cukry | 1,7 g |
Błonnik | 0,9 g |
Białko |
12 g |
Sól | 10,3 g |
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od światła słonecznego.
Informacja o alergenach: Produkt bezglutenowy, zawiera soję.
Informacja dla wegan: produkt wegański
Kraj pochodzenia: składniki rolnictwo spoza UE, producent - Belgia
Certyfikat ekologiczny: NL-BIO-01
Opakowanie: szklana butelka
Pojemność: 250 ml / 500 ml