Sos sojowy SHOYU łagodny BIO 145ml / 250ml / 500ml Lima
SHOYU wyróżnia się charakterystycznym słonym smakiem.
Doskonale pasuje do potraw z woka, ryżu, makaronu, sushi czy duszonych warzyw.
Sos SHOYU wyróżnia się charakterystycznym słonym smakiem. Stosując go do doprawiania posiłku, możemy całkowicie zrezygnować z dodawania soli.
Fermentacja pszenicy sprawia, że ma on lekko alkoholowy posmak. W związku z tym nadaje się do dłuższego gotowania. Najlepiej dodać go pod koniec przygotowania bo dzięki temu sos nie utraci charakterystycznego aromatu.
Shoyu doskonale pasuje do potraw z woka, ryżu, makaronu, sushi czy duszonych warzyw.
Sos sojowy ma wiele właściwości zdrowotnych między innymi: poprawia odporność jelit, zwiększa wydzielanie soków żołądkowych i pomaga w trawieniu.
Skład: woda, SOJA*, PSZENICA*, sól morska, alkohol*, Aspergillus oryzae (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Wartości odżywcze znajdziesz w zakładce "Informacje o produkcie".
Wartość odżywcza w 100 g: | |
wartość energetyczna | 254 kJ/61 kcal |
tłuszcz | 0,1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
węglowodany | 4,9 g |
w tym cukry | 0 g |
białko | 9,6 g |
sól | 14 g |
Przechowywanie: Po otwarciu przechowywać w temperaturze max. 7°C i spożyć w ciągu 2 miesięcy.
Informacja o alergenach: zawiera pszenicę i soję
Informacja dla wegan: produkt wegański
Kraj producenta: Belgia
Certyfikat ekologiczny: NL-BIO-01
Opakowanie: szklana butelka
Pojemność: 145 ml / 250 ml / 500 ml