Olej kokosowy Virgin BIO 670ml / BIOFOOD
Jeden z najzdrowszych tłuszczów roślinnych o szerokim zastosowaniu w kuchni i kosmetyce!
Jeśli zastanawiasz się, który tłuszcz sprawdzi się do smażenia, gotowania, pieczenia, a jednocześnie do pielęgnacji ciała to mamy odpowiedź - olej kokosowy! Dzięki wysokiej temperaturze dymienia (powyżej 200 st. C) olej świetnie nada się do smażenia. Możesz dodawać go do zup, soków i wody - podnosi odporność organizmu. Deserom nada wspaniałego, kokosowego aromatu.
Jest odpowiedni dla wegan, a także dla osób unikających nabiału i glutenu.
Przyspiesza metabolizm, korzystnie wpływa na pracę serca. W kosmetyce dodawany do kremów i balsamów - ma właściwości nawilżające i odżywcze. Przyspiesza gojenie trudno gojących się ran. Możesz wykorzystać go jako olejek do opalania, masażu, kąpieli.
Składniki: ekologiczny olej kokosowy nierafinowany, z pierwszego tłoczenia, tłoczony na zimno.
Olej kokosowy ma postać stałą do temperatury 25 st. C. Powyżej tej temperatury zmienia postać na płynną co nie zmienia jego smaku, jakości i właściwości.
Wartości odżywcze znajdziesz w zakładce "Informacje o produkcie"
Wartość odżywcza w 100 g produktu: | |
Wartość energetyczna | 3609 kJ / 862 kcal |
Tłuszcz | 100 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 90 g |
Węglowodany | 0 g |
w tym cukry | 0 g |
Białko | 0 g |
Sól | 0 g |
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od światła słonecznego. Po otwarciu przechowywać w temperaturze 4 st. C.
Informacja o alergenach: produkt bezglutenowy
Informacja dla wegan: produkt wegański
Kraj pochodzenia: producent - Polska
Certyfikat ekologiczny: PL-EKO-07-07904
Opakowanie; szklany słoik
Pojemność: 670 ml