Ocet balsamiczny z Modeny filtrowany BIO 250 / 500 ml Alce Nero
Ocet wytwarzany w tradycyjny sposób, gdzie słodycz i kwaskowość idealnie się równoważą!
Ocet balsamiczny Alce Nero produkowany jest ze starannie wyselekcjonowanych, ekologicznych winogron odmiany Emilian. Leżakujący w tradycyjnych drewnianych beczkach.
Doskonale sprawdzi się jako składnik sosów i marynat, nadając potrawom wyjątkowego aromatu. Z powodzeniem wykorzystasz go w kuchni śródziemnomorskiej - do grillowanych i gotowanych warzyw, risotto, makaronów a także jako dodatek do przystawek, owoców i deserów.
Skład produktu: ocet winny*, moszcz winogronowy*, gotowany moszcz winogronowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny). Kwasowość 6%
Przechowywanie: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacja o alergenach: produkt bezglutenowy
Informacja dla wegan: produkt wegański
Kraj pochodzenia: Włochy
Certyfikat ekologiczny: IT-BIO-009 producent, PL-EKO-07-07904 dystrybutor
Opakowanie: szklana butelka