Figi suszone BIO - 100g
Figi suszone to cenne źródło witamin, błonnika pokarmowego i energii!
Figi suszone to doskonała przekąska dla dzieci i dorosłych. Możesz nimi dosładzać domowe przetwory i nie tylko. Będą ciekawym dodatkiem do dań wytrawnych. Ich smak wzbogaci poranną owsiankę, jaglankę lub zwykły jogurt. Sprawdzą się jako dodatek do batoników z bakalii, deserów, ciast i ciasteczek.
Ekologiczne figi pochodzą ze sprawdzonych upraw. Nie mają konserwantów. Te wyjątkowe owoce to bardzo dobre źródło błonnika, zawierają też witaminy: A, B6, C, E, K1 i minerały takie jak: żelazo, magnez, fosfor, cynk, sód, potas. Figi to także świetne źródło wapnia potrzebnego do utrzymania w zdrowiu kości i zębów.
Wartości odżywcze znajdziesz w zakładce "Informacje o produkcie".
Wartość odżywcza w 100 g: | |
Wartość energetyczna | 1087 kJ / 257 kcal |
Tłuszcz | 0,9 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1 g |
Węglowodany |
54 g |
w tym cukry | 48 g |
Białko | 3,3 g |
Sól | 0,02 g |
Przechowywanie: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od światła słonecznego. Na suszonych figach może występować biały nalot - jest to związane z wytrąceniem się fruktozy i nie wpływa na smak, jakość ani wartości odżywcze produktu.
Informacje o alergenach: Produkt jest naturalnie bezglutenowy, ale może zawierać śladowe ilości glutenu ze względu na sprzedaż luzem i obecność w sklepie produktów glutenowych.
Produkt może zawierać: sezam, soję, orzechy oraz gluten.
Kraj pochodzenia: Turcja
Certyfikat ekologiczny: PL-EKO-07-14975
Pakowanie: Produkt jest pakowany w papierowe torebki bezpośrednio przed wysyłką.