Groszek EKO - nasiona na kiełki 90g / 400g - GEO Bavicchi
Kiełki bardzo bogate w białka, węglowodany, żelazo, wapń, fosfor, potas oraz witaminy A, C, B, D, E i kwas foliowy. Wspierają one organizm w walce z bakteriami i wirusami. Działają pobudzająco, szczególnie na układ pokarmowy.
Są groszku słodkie i chrupiące.
Kiełki grochu są bardzo bogate w białka, węglowodany, żelazo, wapń, fosfor, potas oraz witaminy A, C, B, D, E i kwas foliowy.
Wspierają one organizm w walce z bakteriami i wirusami, działają na niego pobudzająco, szczególnie na układ pokarmowy.
Pędy grochu są słodkie i chrupiące. Przed zjedzeniem dobrze jest je przez krótką chwile podgotować na parze. Nie należy jednak przesadzać z czasem gotowania, żeby uniknąć utraty enzymów i witamin. Ta prosta technika poprawia smak i zapewnia lepszą przyswajalność kiełków.
Kiełki Bavicchi:
Organiczne nasiona na kiełki GEO firmy Bavicchi są pozyskiwane z upraw przyjaznych środowisku, w których nie stosuje się chemicznych środków ochrony i nawozów sztucznych. Ich jakość jest poddawana kontroli i potwierdzona certyfikatem.
Jak wysiewać:
Namocz nasiona na 10 godzin i usuń połamane. Wypłucz je dokładnie i umieść na zestawie do kiełkowania. Jeśli używasz kiełkownicy z tacami upewnij się, że nasiona są równomiernie rozrzucone.
Ta odmiana nasion uwielbia rosnąć w torebce do kiełkowania.
Podlewaj 2-3 razy dziennie, aż zaczną kiełkować.
Gotowe kiełki można przechowywać w lodówce przez kilka dni, wtedy nadal będą rosnąć.
Przed spożyciem należy je umyć.
Przechowywanie: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia: Włochy
Certyfikat ekologiczny: IT BIO 014
Waga opakowania: 90g/400g
Śluzowate: Nie
Temperatura: 21
Wstępne kiełkowanie: po 3-5 dniach