Żurek jaglany bezglutenowy koncent. BIO 320ml / Kowalewski
Masz ochotę na żurek, ale nie tolerujesz glutenu? Spróbuj tego ekologicznego koncentratu żurku na bazie bezglutenowej mąki jaglanej i ciesz się pysznym żurkiem!
Koncentrat żurku jaglanego jest produktem rolnictwa ekologicznego. Stworzony na bazie mąki z jednej z najzdrowszych kasz, przeznaczony jest dla osób chcących wyeliminować gluten ze swojej diety. Jest on również odpowiedni dla wegan i wegetarian.
To wyśmienita baza do przygotowania pysznej, wartościowej zupy.
W skład produktu wchodzą tylko i wyłącznie: woda, mąka jaglana (10%) i sól kłodawska.
Żurek uzyskuje się poprzez naturalny proces kiszenia. Jest to produkt pasteryzowany.
Sposób przygotowania: przed użyciem wstrząśnij. Dodaj koncentrat do 0,6 litra wrzącego bulionu lub wody. Zagotuj i przypraw do smaku.
Wartości odżywcze znajdziesz w zakładce "Informacje o produkcie".
Wartość odżywcza w 100 ml produktu: | |
wartość energetyczna | 117 kJ/28 kcal |
tłuszcz | < 0,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | < 0,1 g |
węglowodany | 6,1 g |
w tym cukry | 0,7 g |
białko | 1,0 g |
sól | 1,4 g |
Przechowywanie: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od światła słonecznego. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.
Rozwarstwienie lub zgęstnienie produktu jest jego naturalną cechą.
Informacja o alergenach: produkt bezglutenowy
Informacja dla wegan: produkt wegański
Kraj pochodzenia: składniki Polska, producent - Polska
Certyfikat ekologiczny: PL-EKO-07
Opakowanie: szklana butelka