Gałka muszkatołowa mielona BIO - 10g
Gałka muszkatołowa to wyjątkowy smak, a także zawartość cennych witamin i minerałów!
Gałka muszkatołowa otrzymywana jest z suszonych nasion muszkatołowca korzennego. Ta wyjątkowa, ekologiczna przyprawa doskonale pasuje do dań z ziemniaków, kapusty, szparagów, szpinaku czy pora, a także do zupy jarzynowej i duszonych warzyw. Skomponuje się także z delikatnymi mięsami - jagnięciną i drobiem. Będzie idealną przyprawą do kiełbasy. Odnajdzie się także jako towarzystwo deserów (na przykład świątecznych pierników) i grzanego wina.
Gałka muszkatołowa to bogactwo cennych minerałów: wapnia, magnezu, fosforu, potasu, sodu, żelaza cynku, a także witamin: A, z grupy B i C. Wspomaga układ pokarmowy i trawienny, zapobiega chorobie wrzodowej żołądka. Zmniejsza ryzyko występowania zakrzepów. Rozgrzewa organizm.
Uwaga! Stosować z umiarem, gdyż może wywołać stany halucynogenne. Nie przekraczać dawki 60 mg w ciągu doby.
Skład: gałka muszkatołowa* 100% (*produkt rolnictwa ekologicznego).
Przechowywanie: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacje o alergenach: Produkt jest naturalnie bezglutenowy, ale może zawierać śladowe ilości glutenu ze względu na sprzedaż luzem i obecność w sklepie produktów glutenowych.
Produkt może zawierać: sezam, soję, orzechy oraz gluten.
Kraj producenta: Polska
Certyfikat ekologiczny: PL-EKO-01-001493
Pakowanie: Produkt jest pakowany w papierowe torebki bezpośrednio przed wysyłką zgodnie z Twoim zamówieniem.