Kasza bulgur BIO - 100g
Kasza bulgur BIO - 100g

Kasza bulgur BIO - 100g

Szerokie zastosowanie i bogactwo witamin znajdziesz w kaszy bulgur!

1,60 zł

16,17 zł za kg

Brutto

 


Kasza bulgur to rodzaj kaszy otrzymywanej z gotowanych, wysuszonych i gniecionych ziaren twardej pszenicy durum. Możesz używać jej jako zamiennika ryżu lub kaszy kuskus. Wykorzystaj ją do sałatek, zapiekanek i gulaszy. Sprawdzi się jako dodatek do dań głównych, a także sama może być daniem głównym na przykład w postaci wegańskich kotlecików. 

Ekologiczna kasza bulgur dostarczy Ci cennych składników: witaminę B1, który usprawnia myślenie i pamięć; witaminę B2, która niweluje zawroty głowy i łagodzi jej bóle; witaminę B6, która usprawnia wchłanianie magnezu i pomaga wytworzyć serotoninę, dopaminę i noradrenalinę (ich niedobór może wywoływać depresję i stany lękowe). Ponadto jest źródłem błonnika pokarmowego, a także pomaga zniwelować stres.


Sposób przygotowania: 
zagotuj wrzątek i lekko go posól, następnie zalej nim kaszę w proporcji 1:2,5 (1 porcja kaszy na 2,5 porcji wody). Gotuj bez przykrycia przez około 7 minut. Zdejmij z ognia i dopiero w tym momencie przykryj i odstaw do spęcznienia.

Skład: kasza bulgur* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)


Wartości odżywcze 
znajdziesz w zakładce "Informacje o produkcie".

ZW0020-100
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna 1432kJ / 342 kcal
Tłuszcz 1, g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany

58 g

w tym cukry   0,4 g
Błonnik 18 g
Białko   12 g
Sól   0,04 g

Przechowywanie: Produkt należy przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym  miejscu.

Informacje o alergenach: Produkt glutenowy

Produkt może zawierać:  sezam, soję, orzechy.

Informacja dla wegan: produkt wegański

Kraj pochodzenia: Turcja

Certyfikat ekologiczny: PL-EKO-07-14975 

Pakowanie: Produkt jest pakowany w papierowe torebki bezpośrednio przed wysyłką zgodnie z Twoim zamówieniem.

No reviews

Klienci, którzy zakupili ten produkt, kupili również:

Produkt dodany do ulubionych