Mąka kukurydziana BIO - 100g
Lekkostrawny produkt o szerokim zastosowaniu i bogatym składzie odżywczym - idealny dla dzieci i dorosłych!
Ekologiczna mąka kukurydziana otrzymana ze zmielonego ziarna kukurydzy. Produkty do których się nada to przede wszystkim wypieki - chleb, bułki, ciastka, herbatniki, babki, tarty i nawet serniki. Sprawdzi się jednak również jako zagęstnik do zup czy panierka do ryb, mięsa i warzyw. W Ameryce Południowej wytwarza się z niej tortille, placki, nachosy, tacosy. Możesz użyć jej również jako składnik naleśników i racuszków z owocami oraz makaronu, pierogów i pizzy.
Mąka kukurydziana jest lekkostrawna, dlatego mogą ją jeść dzieci i osoby z dolegliwościami układu pokarmowego. Idealna dla osób unikających glutenu - z powodzeniem zastąpi mąkę pszenną. Bogata w witaminy z grupy B, A, i E oraz cynk, który korzystnie wpływa na kondycję naszej skóry, włosów i paznokci. Wspomaga układ immunologiczny i pracę mózgu.
Skład: Mąka kukurydziana* 100% (* składniki pochodzące z upraw ekologicznych)
Wartości odżywcze znajdziesz w zakładce "Informacje o produkcie".
Wartość odżywcza w 100 g: | |
Wartość energetyczna | 1629 kJ / 385kcal |
Tłuszcz | 3,9 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5 g |
Węglowodany |
77 g |
w tym cukry | 0,6 g |
Białko | 6,9 g |
Sól | 0,0 g |
Przechowywanie: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacje o alergenach: Produkt jest naturalnie bezglutenowy, ale może zawierać śladowe ilości glutenu ze względu na sprzedaż luzem i obecność w sklepie produktów glutenowych.
Produkt może zawierać: sezam, soję, orzechy oraz gluten.
Informacja dla wegan: produkt wegański
Kraj pochodzenia: Czechy
Certyfikat ekologiczny: PL-EKO-07
Pakowanie: Produkt jest pakowany w papierowe torebki bezpośrednio przed wysyłką.