Rzodkiewka czerwona EKO - nasiona na kiełki 15g / 500g - GEO Bavicchi
Rzodkiewka czerwona EKO - nasiona na kiełki 15g / 500g - GEO Bavicchi
Rzodkiewka czerwona EKO - nasiona na kiełki 15g / 500g - GEO Bavicchi
Rzodkiewka czerwona EKO - nasiona na kiełki 15g / 500g - GEO Bavicchi

Rzodkiewka czerwona EKO - nasiona na kiełki 15g / 500g - GEO Bavicchi

Kiełki bogate w składniki odżywcze, w szczególności w witaminy (A, B1, B2, C i PP) i minerały (żelazo, potas, wapń, magnez, sód i fosfor). Są cenione ze względu na bogactwo witaminy C i siarki.

Polecane w przeziębieniach, infekcjach dróg oddechowych i zatok.

Waga
Ostatnie sztuki w magazynie
7,77 zł
Brutto

 


Kiełki rzodkiewką
są bogate w składniki odżywcze, a w szczególności w witaminy (A, B1, B2, C i PP) i minerały (żelazo, potas, wapń, magnez, sód i fosfor).

Polecane są do spożycia w trakcie przeziębienia, zwłaszcza w infekcjach dróg oddechowych i zatok. Stanowią też źródło siarki, która działa na nasz organizm detoksykująco, poprawiając jednocześnie kondycję włosów i paznokci.

Mają działanie antyrakowe oraz żółciopędne.

Smak kiełków przypomina korzeń rzodkiewki, a ich niewątpliwą zaletą jest piękne zabarwienie, które sprawia, że uatrakcyjnią wygląd każdej sałatki. Można nimi urozmaicić także dania z jajek, pasty i twaróg.

Są bardzo łatwe do wyhodowania. Dodanie niewielkiej ilości tych kiełków do innych kiełkowanych przez nas roślin stanowi skuteczną ochronę przed pleśnią.


Kiełki Bavicchi!


Organiczne nasiona na kiełki GEO firmy Bavicchi są pozyskiwane z upraw przyjaznych środowisku, w których nie stosuje się chemicznych środków ochrony i nawozów sztucznych. Ich jakość jest poddawana kontroli i potwierdzona certyfikatem.


Jak wysiewać:

Namocz nasiona na 10 godzin i usuń połamane. Dobrze wypłucz je pod wodą i umieść na kiełkownicy. Upewnij się, że są równomiernie rozłożone.

Podlewaj 2-3 razy dziennie.

Gotowe kiełki można przechowywać w lodówce przez kilka dni, wtedy nadal będą rosnąć.

Przed spożyciem kiełki należy umyć.

KS0262


Przechowywanie: 
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Kraj pochodzenia: Włochy

Certyfikat ekologiczny: IT BIO 014

Waga opakowania: 15g/500g

Śluzowate: Nie

Temperatura: 21

Wstępne kiełkowanie: po 4-6 dniach

No reviews

Klienci, którzy zakupili ten produkt, kupili również:

Produkt dodany do ulubionych