Rzodkiewka czerwona EKO - nasiona na kiełki 15g / 500g - GEO Bavicchi
Kiełki bogate w składniki odżywcze, w szczególności w witaminy (A, B1, B2, C i PP) i minerały (żelazo, potas, wapń, magnez, sód i fosfor). Są cenione ze względu na bogactwo witaminy C i siarki.
Polecane w przeziębieniach, infekcjach dróg oddechowych i zatok.
Kiełki rzodkiewką są bogate w składniki odżywcze, a w szczególności w witaminy (A, B1, B2, C i PP) i minerały (żelazo, potas, wapń, magnez, sód i fosfor).
Polecane są do spożycia w trakcie przeziębienia, zwłaszcza w infekcjach dróg oddechowych i zatok. Stanowią też źródło siarki, która działa na nasz organizm detoksykująco, poprawiając jednocześnie kondycję włosów i paznokci.
Mają działanie antyrakowe oraz żółciopędne.
Smak kiełków przypomina korzeń rzodkiewki, a ich niewątpliwą zaletą jest piękne zabarwienie, które sprawia, że uatrakcyjnią wygląd każdej sałatki. Można nimi urozmaicić także dania z jajek, pasty i twaróg.
Są bardzo łatwe do wyhodowania. Dodanie niewielkiej ilości tych kiełków do innych kiełkowanych przez nas roślin stanowi skuteczną ochronę przed pleśnią.
Kiełki Bavicchi!
Organiczne nasiona na kiełki GEO firmy Bavicchi są pozyskiwane z upraw przyjaznych środowisku, w których nie stosuje się chemicznych środków ochrony i nawozów sztucznych. Ich jakość jest poddawana kontroli i potwierdzona certyfikatem.
Jak wysiewać:
Namocz nasiona na 10 godzin i usuń połamane. Dobrze wypłucz je pod wodą i umieść na kiełkownicy. Upewnij się, że są równomiernie rozłożone.
Podlewaj 2-3 razy dziennie.
Gotowe kiełki można przechowywać w lodówce przez kilka dni, wtedy nadal będą rosnąć.
Przed spożyciem kiełki należy umyć.
Przechowywanie: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia: Włochy
Certyfikat ekologiczny: IT BIO 014
Waga opakowania: 15g/500g
Śluzowate: Nie
Temperatura: 21
Wstępne kiełkowanie: po 4-6 dniach