Kolendra mielona BIO - 10g
Kolendra to bogactwo orientalnego smaku, a także właściwości prozdrowotnych - dba o układ pokarmowy, wzmacnia odporność, ma działanie przeciwzapalne!
Certyfikat PL-EKO-01-001493
Kolendra jest rośliną pochodzącą z krajów Bliskiego Wschodu i basenu Morza Śródziemnego. W Polsce coraz częściej stosowana i uprawiana w przydomowych ogródkach.
Ekologiczna kolendra mielona ma szerokie zastosowanie w kuchni: nadaje się do przyprawiania wędlin, pasztetów (także wegetariańskich), potraw mięsnych i rybnych, a także likierów i wódek. Często znajduje się w mieszankach przyprawowych takich jak curry czy pieprz ziołowy.
Właściwości prozdrowotne kolendry to: duża zawartość witaminy A, C, K i witamin z grupy B. Znajdziemy w niej również składniki mineralne: fosfor, magnez, żelazo i wapń. Ma właściwości żółciopędne, wspiera procesy trawienia. Poprawia pracę jelit, pomaga wyeliminować zaparcia i wzdęcia. Zawiera przeciwutleniacze, co przyczynia się do spowolnienia procesów starzenia. Obniża poziom cholesterolu we krwi. Kobiety cierpiące z powodu bolesnych i nieregularnych miesiączek mogą wspomóc się poprzez spożywanie kolendry. Ma pozytywny wpływ na włosy - zapobiega ich wypadaniu i wzmacnia je.
Skład: kolendra mielona* 100% (*produkt rolnictwa ekologicznego).
Przechowywanie: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacje o alergenach: Produkt jest naturalnie bezglutenowy, ale może zawierać śladowe ilości glutenu ze względu na sprzedaż luzem i obecność w sklepie produktów glutenowych.
Produkt może zawierać: sezam, soję, orzechy oraz gluten.
Kraj producenta: Polska
Certyfikat ekologiczny: PL-EKO-01-001493
Pakowanie: Produkt jest pakowany w papierowe torebki bezpośrednio przed wysyłką zgodnie z Twoim zamówieniem.