Kukurydza konserwowa BIO 340g / NATURAVENA
Bogata w witaminy, składniki mineralne i kwasy OMEGA-3 kukurydza pochodzi z certyfikowanych upraw ekologicznych.
Zdrowy i smaczny dodatek do zup, dań mięsnych i warzywnych.
Kukurydza to obok pszenicy i ryżu najpopularniejsza roślina uprawna świata. Bogata jest w witaminy i składniki mineralne, jest też źródłem kwasów OMEGA-3.
Można ja dodać do zupy, dań mięsnych i warzywnych oraz przyrządzać rozmaite farsze.
Skład: kukurydza*, woda, sól morska
*produkt pochodzący z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznych
Wartości odżywcze znajdziesz w zakładce "Informacje o produkcie".
Wartość odżywcza w 100 g produktu: | |
Wartość energetyczna | 373 KJ / 89 KCAL |
Tłuszcz | 2,4g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5g |
Węglowodany | 12g |
w tym cukry | 4,9g |
Błonnik | 3,6g |
Białko | 2,9g |
Sól | 0,43g |
Przechowywanie: W suchym i chłodnym miejscu, daleko od źródeł ciepła i wilgoci. Po otwarciu przechowywać w lodówce w innym pojemniku przeznaczonym do żywności, spożyć w ciągu 2 dni.
Informacja dla wegan: produkt wegański
Kraj pochodzenia: składniki - Unia Europejska / producent - Polska
Certyfikat ekologiczny: HU-OKO-01 / PL-EKO-01
Waga netto: 340g; po odsączeniu 285g
Opakowanie: puszka - metal