Krem orzechowo-czekoladowy bezglutenowy BIO 190g
77Krem Bio Up to smaczna i zdrowa alternatywa dla słodkich smarowideł!
Krem czekoladowo orzechowy o wspaniałej konsystencji użyjesz jako dodatek dla wielu potraw. Świetnie smakuje z naleśnikami i plackami, idealnie łączy się z musli i koktajlami. Będzie wspaniałym uzupełnieniem ciasteczek, ciast i innych deserów. Wykorzystasz go również jako smarowidło do kanapek.
To produkt idealny dla wegan, bezglutenowy, słodzony cukrem trzcinowym.
Zawiera w sobie pastę z orzechów laskowych, które wspomagają funkcjonowanie całego organizmu i pozwalają cieszyć się dobrym samopoczuciem. Natomiast kakao ma w sobie dużą dawkę magnezu i żelaza, który świetnie wpływa na nasz mózg i dodaje energii.
Skład: Cukier trzcinowy*, olej słonecznikowy*, pasta z orzechów laskowych* (13%), kakao w proszku oobniżonej zawartości tłuszczu* (8,5 %,) napój ryzowy w proszku*, tłuszcz kakaowy* (0,5 %), emulgator: lecytyny (ze słonecznika*) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Wartości odżywcze znajdziesz w zakładce "Informacje o produkcie".
Wartości odżywcze w 100 g produktu: | |
wartość energetyczna | 2174 kJ / 523 kcal |
tłuszcz | 29 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 3,1 g |
węglowodany | 60 g |
w tym cukry | 54 g |
błonnik | 4 g |
białko | 4,1 g |
sól | 0,05 g |
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu. Po otwarciu trzymać w lodówce.
Informacja o alergenach: Może zawierać mleko (łącznie z laktozą), orzeszki ziemne, soję, pistacje.
Informacja dla wegan: produkt wegański
Kraj pochodzenia: składniki Słowacja, producent - Polska
Certyfikat ekologiczny: PL-EKO-09
Opakowanie: szklany słoik
Waga: 190 g