Masło klarowane Ghee BIO 220g / Finck Naturkost
Masło klarowane Ghee BIO 220g / Finck Naturkost

Masło klarowane Ghee BIO 220g / Finck Naturkost

Ghee czyli masło klarowane służy do smażenia i gotowania potraw w wysokich temperaturach.

Wydobywa smak potraw, a przy tym zawiera witaminy A, E i niacynę oraz minerały: sód, potas, wapń, magnez i żelazo.

33,60 zł
Brutto

 


Ghee
czyli masło klarowane jest według ajurwedy bazą dla długiego i zdrowego życia. Uważane jest również za eliksir życia gdyż ma działanie regenerujące i odmładzające. Wspiera również tworzenie subtelnej energii życiowej. 

Masło klarowane służy do smażenia i gotowania potraw w wysokich temperaturach. Wytwarza się je z tradycyjnego masła, dzięki odparowaniu wody oraz usunięciu innych składników i pozostawieniu tłuszczu. Masło klarowane zwykle zawiera powyżej 99,5% tłuszczu, ma żółtawą barwę i bardzo wyraźny słodki smak masła. Przypala się wyraźnie trudniej niż zwykłe masło i dzięki temu nie dochodzi do wytwarzania bardzo szkodliwych toksyn.

Ghee wydobywa smak potraw. Dania są lepiej przyswajalne, a podczas duszenia składniki zachowują swoje witaminy i składniki mineralne. Zawiera witaminy i składniki odżywcze: A, E i niacynę oraz minerały, tj. sód, potas, wapń, magnez i żelazo.


Skład: 
bezwodny tłuszcz MLECZNY* (*certyfikowany składnik ekologiczny)


Wartości odżywcze znajdziesz w zakładce "Informacje o produkcie".

ZS0073
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna  3763kj / 899 kcal
Tłuszcz  99,9g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone  65,8g
Węglowodany  12g
w tym cukry  0g
Białko  0g
Sól  0g


Produkt Wegetariański

Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze pokojowej, z dala od źródeł światła.

Informacja alergiczna: nie zawiera laktozy ani kozeiny

Kraj pochodzenia: Niemcy

Certyfikat ekologiczny: Tak

Waga: 220g

Opakowanie: metal

No reviews

Klienci, którzy zakupili ten produkt, kupili również:

Produkt dodany do ulubionych