Masło klarowane Ghee BIO 220g / Finck Naturkost
Ghee czyli masło klarowane służy do smażenia i gotowania potraw w wysokich temperaturach.
Wydobywa smak potraw, a przy tym zawiera witaminy A, E i niacynę oraz minerały: sód, potas, wapń, magnez i żelazo.
Ghee czyli masło klarowane jest według ajurwedy bazą dla długiego i zdrowego życia. Uważane jest również za eliksir życia gdyż ma działanie regenerujące i odmładzające. Wspiera również tworzenie subtelnej energii życiowej.
Masło klarowane służy do smażenia i gotowania potraw w wysokich temperaturach. Wytwarza się je z tradycyjnego masła, dzięki odparowaniu wody oraz usunięciu innych składników i pozostawieniu tłuszczu. Masło klarowane zwykle zawiera powyżej 99,5% tłuszczu, ma żółtawą barwę i bardzo wyraźny słodki smak masła. Przypala się wyraźnie trudniej niż zwykłe masło i dzięki temu nie dochodzi do wytwarzania bardzo szkodliwych toksyn.
Ghee wydobywa smak potraw. Dania są lepiej przyswajalne, a podczas duszenia składniki zachowują swoje witaminy i składniki mineralne. Zawiera witaminy i składniki odżywcze: A, E i niacynę oraz minerały, tj. sód, potas, wapń, magnez i żelazo.
Skład: bezwodny tłuszcz MLECZNY* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Wartości odżywcze znajdziesz w zakładce "Informacje o produkcie".
Wartość odżywcza w 100 g produktu: | |
Wartość energetyczna | 3763kj / 899 kcal |
Tłuszcz | 99,9g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 65,8g |
Węglowodany | 12g |
w tym cukry | 0g |
Białko | 0g |
Sól | 0g |
Produkt Wegetariański
Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze pokojowej, z dala od źródeł światła.
Informacja alergiczna: nie zawiera laktozy ani kozeiny
Kraj pochodzenia: Niemcy
Certyfikat ekologiczny: Tak
Waga: 220g
Opakowanie: metal