Kasze i Ryże

 Z radością informujemy, że czasy, kiedy ryż ugotowany w plastiku i gorzka kasza, nadawały ton w kuchni, odeszły w niepamięć.

Tfu, tfu, na pasa urok.

Tu dostaniecie polskie kasze - jęczmienną -wspaniała na wegańskie gołąbki z grzybami, jaglaną - podstawę niekończących się wariacji jaglankowych, niepaloną gryczaną - idealną choćby na bezglutenowy budyń.

Szalejcie z kaszottami, zapiekankami, krupnikami, czy wegańskimi kotlecikami do burgerów. Złotą podstawę macie w postaci ekologicznej kaszy.

A gdyby sam smak był niewystarczającym argumentem - macie szereg korzyści prozdrowotnych. Kasze mają dużo magnezu, cynku, żelaza, potasu i witamin z grupy B, więc m.in. poprawiają wygląd skóry, zapobiegają łamliwości włosów i paznokci, rozdrażnieniu, bezsenności, skurczom mięśni, ułatwiają koncentrację. Duża zawartość błonnika zapobiega otyłości, zaparciom, hemoroidom i nowotworom jelita grubego. Kasza jaglana i gryczana są bezglutenowe - więc polecane w dietach eliminacyjnych.

A jeśli najdzie Was ochota na sushi lub tradycyjne gołąbki z ryżem - próbujcie ryżu z naszego szerokiego wachlarza opcji.

Zawsze też można pójść na monodietę ryżową lub próbować codziennych śniadań w postaci ryżanki (congee, kleiku ryżowego).

Produkt dodany do ulubionych