Fasolka biała drobna BIO - 100g
Fasolka biała drobna BIO - 100g

Fasolka biała drobna BIO - 100g

Biała fasolka - prawdziwy skarb w każdej kuchni!

2,20 zł

2,31 zł za kg

Brutto

 

Fasolka biała to klasyczna fasola uprawiania na całym świecie. Stosowana w daniach wytrwanych swoją popularność zyskuje również dzięki zastosowaniu w deserach i ciastach. Wykorzystywana jest najczęściej do dań jednogarnkowych i gulaszy (popularna w Polsce fasolka po bretońsku), a także jako składnik sałatek i zup. W kuchni wegetariańskiej możemy jej użyć jako bazy dla kotletów, burgerów, pasztetów i past do kanapek. Ciekawym zastosowaniem będzie przygotowanie ciasta z fasoli. Polecamy!

Ekologiczna fasolka biała wyróżnia się wysoką zawartością białka, żelaza i magnezu. Znajdziemy w niej również nienasycone kwasy tłuszczowe, które wspierają pracę mózgu, układu odpornościowego i obniżają cholesterol. Fasola na długo zaspokaja głód i reguluje poziom cukru we krwi. 


Sposób przygotowania:
 Fasolkę mocz przez kilka godzin (nie dłużej niż przez 12). Odlej z niej wodę i gotuj w świeżej, nieosolonej wodzie do miękkości, około 60 minut. Posól pod koniec gotowania.


Skład: fasola biała drobna* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).


Wartości odżywcze znajdziesz w zakładce "Informacje o produkcie".

ZW0057-100
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 1195 kJ / 284 kcal
tłuszcz 1,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g
węglowodany 35 g
w tym cukry 2,2 g
błonnik  23 g
białko 21 g
sól 0 g

Przechowywanie: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od światła słonecznego.

Informacje o alergenach: Produkt jest naturalnie bezglutenowy, ale może zawierać śladowe ilości glutenu ze względu na sprzedaż luzem i obecność w sklepie produktów glutenowych.

Produkt może zawierać: sezam, soję, orzechy oraz gluten.

Certyfikat ekologiczny: PL-03-001216-21-P0

Pakowanie: Produkt jest pakowany w papierowe torebki bezpośrednio przed wysyłką.

No reviews
Produkt dodany do ulubionych