Fasolka biała drobna BIO - 100g
Biała fasolka - prawdziwy skarb w każdej kuchni!
Fasolka biała to klasyczna fasola uprawiania na całym świecie. Stosowana w daniach wytrwanych swoją popularność zyskuje również dzięki zastosowaniu w deserach i ciastach. Wykorzystywana jest najczęściej do dań jednogarnkowych i gulaszy (popularna w Polsce fasolka po bretońsku), a także jako składnik sałatek i zup. W kuchni wegetariańskiej możemy jej użyć jako bazy dla kotletów, burgerów, pasztetów i past do kanapek. Ciekawym zastosowaniem będzie przygotowanie ciasta z fasoli. Polecamy!
Ekologiczna fasolka biała wyróżnia się wysoką zawartością białka, żelaza i magnezu. Znajdziemy w niej również nienasycone kwasy tłuszczowe, które wspierają pracę mózgu, układu odpornościowego i obniżają cholesterol. Fasola na długo zaspokaja głód i reguluje poziom cukru we krwi.
Sposób przygotowania: Fasolkę mocz przez kilka godzin (nie dłużej niż przez 12). Odlej z niej wodę i gotuj w świeżej, nieosolonej wodzie do miękkości, około 60 minut. Posól pod koniec gotowania.
Skład: fasola biała drobna* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).
Wartości odżywcze znajdziesz w zakładce "Informacje o produkcie".
Wartości odżywcze w 100 g produktu: | |
Wartość energetyczna | 1195 kJ / 284 kcal |
tłuszcz | 1,6 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1 g |
węglowodany | 35 g |
w tym cukry | 2,2 g |
błonnik | 23 g |
białko | 21 g |
sól | 0 g |
Przechowywanie: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od światła słonecznego.
Informacje o alergenach: Produkt jest naturalnie bezglutenowy, ale może zawierać śladowe ilości glutenu ze względu na sprzedaż luzem i obecność w sklepie produktów glutenowych.
Produkt może zawierać: sezam, soję, orzechy oraz gluten.
Certyfikat ekologiczny: PL-03-001216-21-P0
Pakowanie: Produkt jest pakowany w papierowe torebki bezpośrednio przed wysyłką.