Gorczyca EKO - nasiona na kiełki 50g / 300g - GEO Bavicchi
Gorczyca EKO - nasiona na kiełki 50g / 300g - GEO Bavicchi
Gorczyca EKO - nasiona na kiełki 50g / 300g - GEO Bavicchi
Gorczyca EKO - nasiona na kiełki 50g / 300g - GEO Bavicchi

Gorczyca EKO - nasiona na kiełki 50g / 300g - GEO Bavicchi

Kiełki gorczycy brunatnej dostarczają naszemu organizmowi wapń i żelazo oraz witaminy: A, B1, B2, B6, C. Działają przeciwzapalnie, warto je jeść w trakcie leczenia gorączki i przeziębienia. Pobudzają do pracy układ trawienny.

Mają pikantny smak.

Waga
Dostępny produkt z innymi opcjami
7,14 zł
Brutto


 


Kiełki gorczycy brunatnej
szybko wzrastają i mają ciemnozielone liście.

Dostarczają naszemu organizmowi potrzebnych witamin: A, B1, B2, B6, C. Zawierają także spore ilości wapnia i żelaza. W ich składzie chemicznym znajdujemy bakteriobójcze i przeciwgrzybiczne fitocyndy. Dzięki nim działają przeciwzapalnie. Wzmagają pocenie się, dlatego warto je jeść wspomagająco w trakcie leczenia gorączki i przeziębienia. Poza tym pobudzają do pracy układ trawienny, łagodzą dolegliwości żołądkowe i jelitowe, wspomagają trzustkę i dwunastnicę.

Kiełki mają intensywny, pikantny smak i zapach. Ze względu na to zaleca się spożywać je wymieszane z innymi gatunkami. Dodają wyrazistości wielu potrawom.


Kiełki Bavicchi!

Organiczne nasiona na kiełki GEO firmy Bavicchi są pozyskiwane z upraw przyjaznych środowisku, w których nie stosuje się chemicznych środków ochrony i nawozów sztucznych. Ich jakość jest poddawana kontroli i potwierdzona certyfikatem.


Jak wysiewać:

Namocz nasiona na 10 godzin i usuń połamane. Dobrze wypłucz je pod wodą i umieść na kiełkownicy. Upewnij się, że są równomiernie rozłożone.

Podlewaj 2-3 razy dziennie.

Gotowe kiełki można przechowywać w lodówce przez kilka dni, wtedy nadal będą rosnąć.

Przed spożyciem kiełki należy umyć.

KS0251


Przechowywanie: 
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Kraj pochodzenia: Włochy

Certyfikat ekologiczny: IT BIO 014

Waga opakowania: 50g/300g

Śluzowate: Nie

Temperatura: 21

Wstępne kiełkowanie: po 5-6 dniach

No reviews

Klienci, którzy zakupili ten produkt, kupili również:

Produkt dodany do ulubionych